• Mon - Fri 10:00-18:00
  • 1(647) 292-3600
  • stav.adivi@gmail.com

נושא הפרנסה, וההשתלבות בעולם העבודה הם היסוד לקליטה מוצלחת, ויש כאן שלוש מילות מפתח: הכנה, יסודיות וסבלנות

במקרים רבים ייאלץ המהגר הטרי, בשלב הראשון להסתפק בעבודה שהיא קצת פחות אטרקטיבית מזו שהיתה לו בישראל, לעבור הסבה מקצועית, או לשנות קריירה או להפוך משכיר לעצמאי, כדי להיות מסוגל לפרנס את משפחתו, ולהגיע אחרי זמן מסויים לרמת חיים גבוהה מזו שהתרגל לה בישראל.

בשבועיים הקרובים יעסוק הטור במאפיינים של ההכנה לעולם העבודה, בחירת המשרות שאליהן נבקש להתקבל, כתיבת קורות החיים והראיון. השבוע נעסוק בלימוד הרקע של עולם העבודה הקנדי.

ככלל בקנדה מאד מקובל שאדם עוסק באותו מקצוע שאותו למד, ותכנון הקריירה והקידום נבנה שלב על גבי שלב באותו תחום תוכן. לעיתים תתקבל בהרמת גבה עבודה בתחום אחד המבוססת על לימודים בתחום שונה מאד, וזה יידרוש הסברים.

נסיון קנדי

נושא נוסף הוא שלפעמים מעסיקים מעוניינים באדם בעל “ניסיון קנדי” כלומר מי שכבר עבד בקנדה בעבר, למשרות כאלה, תוכלו לפנות אחרי שתעבדו כאן כחצי שנה תצברו ניסיון, ויהיה יותר קל להתקבל למשרות כאלה.

רישוי

הנושא המטריד ביותר הוא נושא הרישוי. האם מותר לאדם לעבוד במקצועו הקודם?

במקצועות רבים אין צורך ברישוי, למשל מתכנת מחשבים, או פקידה אינם זקוקים לרישוי, אבל אינסטלטור, חשמלאי, רופא, מהנדס בניין ועוד רבים חייבים ברישוי.

לכל מקצוע יש את הרשות הפדרלית או הפרובינציאלית העוסקת ברגולציה של המקצוע המסויים. בדרך כלל תהיה זו הגילדה המקצועית של אותו תחום שמונתה ע”י הממשלה להיות הרגולטור בתחום זה. הגוף הזה נקרא במקרים רבים קולג’ אבל יש להבחין בין קולג’ שהוא מכללה לקולג’ שהוא גוף רגולטורי. משתמשים באותה מילה, אבל הארגון הוא ארגון שונה במהותו לחלוטין.

כדי לבדוק האם מקצועכם זקוק לרישוי, ומה הוא הליך הרישוי הנדרש, אתם צריכים לדעת את שמו של המקצוע שלכם באנגלית, כולל שמות נרדפים וחליפיים.

ישנו אתר העוסק בהפניית מהגרים לתוכניות הרישוי במקצועות השונים ובפרובינציות השונות כיוון שלפעמים לכ פרובינציה גוף רגולטורי משלה.

את החיפוש מבצעים באינטרנט, ומנוע החיפוש נמצא באתר הבא: http://workdestinations.org

אתם מכניסים לחלונית החיפוש את שם המקצוע, ומבצעים את החיפוש, לאחר מכן, תקבלו תוצאות לפי פרובינציות, קראו ביסודיות את המאמר, ופנו משם אל אתר הבית של רשות ההסמכה, שהיא בדרך כלל הקולג’, שהוא הרגולטור של המקצוע קראו שם ביסודיות את החומר המופיע תחת הלשונית של INTERNATIONAL , שפירושו הליכי הרישוי למי שלמד ועבד במקצוע מחוץ לקנדה. מומלץ להתחיל את ההליך במקביל לתהליך ההגירה, כיוון שתהליך הסמכה ורישוי יכול לקחת במקרים מסויימים חודשים רבים.

 

שכר

נושא נוסף שעליו אני נשאל רבות הוא “כמה אוכל להרוויח במקצוע שלי והאם המקצוע מבוקש”? . מושג מסויים אפשר לקבל על ידי שימוש במנוע חיפוש אחר העוסק בביקוש לעובדים ובשכרם, שנקרא “עתיד המקצוע” גם כאן החיפוש מתבצע באינטרנט והאתר הוא :http://jobfutures.ca

אתם מקישים את שם המקצוע, והאיזור בקנדה, ומקבלים סקירה על הדרישות, הביקוש, השכר, וכמות העובדים בענף.

נושא הכניסה לעולם העבודה הוא קריטי להצלחת ההגירה לקנדה, המאמץ לחקור היטב את הקישורים שנתתי ואת כל המידע הנמצא בהפניות השונות באתרים יהיה מאמץ משתלם מאד.

 

סתו אדיבי

סתו אדיבי הוא מתווך נדל"ן במקצועו, הוא מתגורר באיזור טורונטו משנת 2006, עוסק בייעוץ עסקי ואישי, מתפרנס מתיווך נדל"ן למגורים ועסקים, ומתמחה ברילוקיישן והגירה של משפחות לקנדה. סתו עזר ועוזר להרבה מאוד משפחות, ולמרות שהוא לא יועץ הגירה (פרט חשוב!) הוא משקיע המון זמן ומאמצים לעזור לישראלים שרק מתחילים את התהליך או רק נוחתים פה. לכן השם "נחיתה רכה". ניתן ליצור עימו קשר באמצעות המייל stav.adivi@gmail.com הערות ושאלות בעלות עניין לציבור, יש להפנות לקבוצת נחיתה רכה בפייסבוק

Shopping Basket